Zpět na hlavní stránku 
 
   Archiv 2012 - 2015

  Slavnostní ukončení školního roku proběhlo ve čtvrtek 25. června. Rozsáhlou fotogalerii najdete zde.

  V úterý 16. června jsme uspořádali 4. ročník kuličkiády, které se zúčastnilo 31 soutěžících ve dvou kategoriích. Letošními vítězi se stali Tadeáš Mucha, Lukáš Makovička, Denis Polívka, Hana Durdová a Filip Durda. Výsledky najdete zde. Fotky zde.

  Ve dnech 10. -  12. června vyrazili naši deváťáci na pěší výlet po trase Vratěnín - Landštejn a vše absolvovali za zvukového doprovodu písničkáře Milana Smrčky. Fotky z akce najdete zde.

  A je úspěšně za námi 4. ročník školního softtenisového turnaje, ve kterém ve svých kategoriích zvítězili Filip Durda a Martin Havelka. Vše se odehrálo v úterý 9. června. Podrobné výsledky najdete zde.

  V úterý 9. června zhlédli v prostorách vranovského zámku žáci 1. - 5. ročníku divadelní představení Čertův poklad, které sehrálo Pohádkové divadlo Marka Dobrodinského z Prahy. Fotky z této akce najdete zde.

  Z pátku 5. 6. na sobotu 6. 6. jsme uspořádali tradiční Spaní ve škole spojené s opékáním špekáčků, luštěním záhad, šifer, ale hlavně stezkou odvahy. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  Ve středu 3. června jsme zorganizovali tradiční školní florbalový turnaj, ve kterém zvítězilo družstvo HONEYBEARS ve složení Jan Havelka, Lukáš Chaloupka, Filip Durda a Josef Vacula. Umístění a výsledky ostatních družtev najdete zde /fotky zde/.

  V pondělí 1. června jsme pro naše žáky uspořádali projektový den na téma "dopravní výchova". Děti se tak mohly dovědět spoustu zajímavých informací o poskytování první pomoci, pravidlech silničního provozu, výbavě jízdních kol atd. Největší radost však měly z jízdy zručnosti na parkovišti pod zámkem. Obsáhlou fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 29. května zahájili členové kytarového kroužku svým vystoupením program "Noci kostelů". Vše proběhlo v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Vranově nad Dyjí. Několik fotografií z této akce najdete zde.

  Opět po roce k nám do školy zavítali pracovníci záchranné stanice Ikaros, aby nám naživo představili několik zajímavých živočišných druhů. Akce proběhla ve čtvrtek 28. května. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

  Někteří naši žáci se v sobotu 23. května zúčastnili znovuobnovené pěvecké soutěže Vranovský slavík. Ve svých kategoriiích zvítězily Hana Durdová a Michaela Zpěváčková. Poděkování patří i Dominice Polívkové, Tomáši Müllerovi, Nele Zpěváčkové a Lucii Zálohové. Rozsáhlou fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

  Gymnastický kroužek zavítal ve středu 20. května do Znojma, kde navštívil a aktivně se i zapojil do tréninku gymnastického oddílu TJ Sokol Znojmo. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  Ve středu 20. května odehráli naši florbalisté dva zápasy na Šumné. S domácím družstvem a s Pavlicemi sice prohráli, ale podařilo se jim vstřelit celkem devět golů a hlavně nasbírat cenné zkušenosti.

  Víkend 9. - 10. května se nesl ve znamení oslav Dne matek. Naši žáci vystoupili nejdříve v sobotu v Jazovicích a v neděli i s dětmi z mateřské školy v Zámeckém hotelu ve Vranově nad Dyjí. Několik fotografií z nedělního odpoledne si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 24. dubna vystoupili členové kytarového kroužku na nádvoří vranovského zámku, kde proběhlo Zahájení rekreační sezony 2015. Několik fotografií z této akce najdete zde.

  Členové kytarového a tanečního kroužku vystoupili se svým programem v rámci akce Odpoledne na Šumné, na které se představili zástupci různých zájmových seskupení z obcí Vranovska. Vše proběhlo v kulturním domě v Šumné v neděli 12. dubna. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  V pondělí 23. března jsme zhlédli vystoupení skupiny historického šermu Pernštejni -  tentokrát na téma Lucemburkové na českém trůně. Fotografie z této akce si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 20. března jsme za krásného slunečného počasí spálili Moranu a přivítali tak příchod jara. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  V pondělí 9. března jsme uspořádali školní gymnastické závody, ve kterých soutěžilo 11 dětí  z 1. -  5. ročníku. V nejmladší kategorii zvítězila Kateřina Plačková, ve starší pak Kamila Čermáková. Více informací najdete zde. Fotografie zde.

  Členové kytarového a tanečního kroužku vystoupili se svým programem při příležitosti oslav Mezinárodního dne žen. Akce se konala v sobotu 7. března v Lančově. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  Ve čtvrtek 5. března jsme uspořádali školní kolo recitační soutěže. Vítězkami jednotlivých kategorií se letos staly Veronika Práthová, Hana Durdová, Markéta Trochtová a Dominika Polívková. Více informací najdete zde, fotografie zde.

  Ve středu 18. února k nám zavítali herci z Divadélka pro školy, aby našim žákům zahráli dvě představení. Pohádku ze starého mlýna aneb Nebojte se hastrmanů pro mladší a Jak jste to myslel, pane Shakespeare? aneb Život a dílo největšího dramatika pro starší žáky.  Fotografie z vystoupení si můžete prohlédnout zde.

  Naši florbalisté uspěli na turnaji v Šumné, když po jedné porážce a dvou vítězstvích obsadili pěkné 2. místo. Několik fotografií z turnaje, který se odehrál ve středu 14. ledna, si můžete prohlédnout zde.

  V pondělí 12. ledna jsme opět po čase měli možnost zhlédnout představení skupiny historického šermu Pernštejni -  tentokrát na téma Přemyslovci na českém trůně. Fotografie z této akce si můžete prohlédnout zde.

  V neděli 21. prosince vystoupili naši žáci a učitelé na zpívání pod vánočním stromem. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  Ve čtvrtek 11. prosince jsme uspořádali tradiční vánoční dílny. Fotografie z této akce si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 5. prosince připravili naši deváťáci pro své mladší spolužáky mikulášskou nadílku. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 28. listopadu jsme ozdobili vánoční stromy na vranovském náměstí. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 14. listopadu dorazilo do naší školy mobilní planetárium společnosti MS Sférické kino. Naši žáci tak měli možnost zhlédnout zajímavé naučné pořady "Tajemství stromů" a "Jak vznikl život". Několik fotografií z této akce najdete zde.

  V úterý 11. listopadu vystoupili naši žáci a učitelé s krátkým kulturním programem na tradiční podzimní akci Loučení se sluníčkem.

  Ve čtvrtek 23. října dopoledne se žáci a učitelé naší školy zúčastnili slavnostního otevření nově opraveného vranovského náměstí, kde vystoupili s krátkým kulturním programem. Několik fotografií z této akce najdete zde. Krátké video zde.

  Začíná podzimní kolo soutěže "S panem Popelou", které bude probíhat od 1. října do 30. listopadu 2014. Sbíráme papír a textil. Vše svázané, zvážené a podepsané (jméno, třída, množství) odevzdejte panu školníkovi. Textil musí být čistý a uložený v igelitovém pytli.

  Už 17. ročník drakiády proběhl v neděli 21. září na pláži Vranovské přehrady. Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

 Školní rok 2014/2015 byl zahájen v pondělí 1. září. Fotografie najdete zde.

  Ve čtvrtek 26. června jsme v tělocvičně naší školy slavnostně zakončili školní rok 2013/2014. Fotky z této akce si můžete prohlédnout zde.

  Ve čtvrtek 19. června se žáci 7. třídy zúčastnili výletu do Vídně. Prošli historickým středem města a prohlédli si jeho nejznámější památky, které si nafotili k následnému využití ve výuce německého jazyka. Výletníci si také vyzkoušeli konverzaci v němčině při nákupu suvenýrů a při objednání občerstvení. Foto najdete zde.

  Žáci 2. - 5. ročníku vyrazili 18. června na výlet do Brna, kde navštívili brněnskou hvězdárnu a zoologickou zahradu. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  V pondělí 16. června byl odehrán školní softtenisový turnaj. V mladší kategorii zvítězil Filip Durda a ve starší Martin Havelka. Oba tak obhájili prvenství z loňského roku (foto mladší, starší a výsledky).

  Kytaristky a tanečnice se opět po čase sešly na soustředění na hájence Šimperák, kde je čekalo spousta her a zábavy. Akce se konala 13. a 14. června. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  Ve středu 11. června se naši prvňáčci  vydali na výlet na pláž Vranovské přehrady, kde za krásného slunečného počasí byl pro ně připraven velmi nápaditý program s množstvím zajímavých činností (foto zde).

  Žáci 8. ročníku mají úspěšně za sebou dvě zajímavé akce. Ve středu 21. května nejprve navštívili Úřad práce ve Znojmě (foto zde), kde načerpali nové informace o výběru budoucího povolání.  Na konci minulého týdne 5. a 6. června pak vyrazili na výlet na Koberův mlýn u řeky Želetavky, aby poznali krásy nejbližšího okolí Vranovské přehrady a při tom otestovali své síly při pěší turistice (foto zde).

  V pondělí 9. června jsme uspořádali školní florbalový turnaj, ve kterém zvítězila družstva Prasátko Pepa a spol v mladší kategorii a Bratři ve zbrani v kategorii starší. Zde si můžete prohlédnout fotky družstev a výsledky všech odehraných zápasů.

  V pátek 6. června jsme pro děti 1. - 5. ročníku připravili již počtvrté Spaní ve škole. Opékaly se špekáčky, luštily šifry, tancovalo se, zpívalo a vše bylo jako tradičně zakončeno stezkou odvahy. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 23. května jsme společně s dětmi z místní mateřské školy zhlédli vzdělávací program záchranné stanice dravců a sov Ikaros. Fotografie z velmi zajímavé akce si prohlédněte zde.

  Děti a učitelé z místní mateřské a základní školy společně připravili vystoupení ke Dni matek. A tak se zpívalo, tancovalo a recitovalo. Fotografie z této akce, která se uskutečnila v neděli 11. května v Zámeckém hotelu, si můžete prohlédnout zde.

  Pátek 9. května se na naší škole nesl ve znamení dopravní výchovy. Některé naše žáky čekala beseda s policistou, jízda zručnosti, další pak interaktivní cvičení, vědomostní soutěže a vycházky v okolí školy. Fotografie z akce najdete zde.

  Ve středu 30. dubna se na zahradě místní knihovny konal velký slet čarodějnic. Členky tanečního kroužku Ďáblice zde předvedly své vystoupení a zároveň výraznou měrou pomohly s organizací celé akce. Tu připravili zaměstnanci Úřadu městyse Vranov nad Dyjí. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

  Taneční a kytarový kroužek naší školy vystoupil v neděli 27. dubna na akci nazvané "Odpoledne v Šafově", kterou již potřetí pořádal mikroregion Vranovsko, iniciativa JKK - 21 a FATYM Vranov nad Dyjí.  Fotografie z akce najdete zde.

  V pátek 25. dubna vystoupili členové kytarového kroužku v Zámeckém hotelu ve Vranově nad Dyjí při příležitosti slavnostního zahájení letošní rekreační sezony. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

  Ve čtvrtek 24. dubna jsme v rámci programu Národní park přichází do škol absolvovali celodenní přírodovědnou vycházku s pracovníky NP Podyjí zakončenou výstavou fotografií na vranovském zámku. Foto z akce si můžete prohlédnout zde.

  V úterý 15. dubna jsme uspořádali Velikonoční dílny. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

  Za krásného slunečného počasí jsme v pátek 21. března spálili Moranu a přivítali jaro. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

  Ve čtvrtek 13. února k nám zavítali členové skupiny historického šermu Pernštejni s představením Renesanční vojenství. Fotografie z vystoupení si můžete prohlédnout zde.

  V úterý 11. února jsme uspořádali školní kolo recitační soutěže, ve kterém zvítězily Lucie Hradecká, Hana Durdová, Klára Čechová a Ema Pisková. Celkové výsledky si můžete prohlédnout zde.

  Naši mladí florbalisté se zúčastnili dalšího turnaje, který byl odehrán v úterý 4. února v Blížkovicích. Tentokrát obsadili 3. místo za družstvem Pavlic a Šumné, čtvrté skončili Blížkovice. Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

  Letošní sezonu zahájili naši mladí florbalisté ve středu 15. ledna turnajem v Šumné. Po jedné porážce a dvou vítězstvích si vybojovali pěkné 2. místo. Zvítězilo družstvo Pavlic, třetí byla Šumná a čtvrté Blížkovice. Foto našeho družstva si můžete prohlédnout zde.

  V neděli 22. prosince zazpívali naši žáci pod vedením paní učitelky Sigmundové u vánočního stromu. Fotografie si prohlédněte zde.

  Ve čtvrtek 12. prosince uspořádala naše škola za velkého zájmu veřejnosti tradiční vánoční dílny. Fotky z akce si můžete prohlédnout zde.

  V pondělí 9. prosince společnost E.ON Česká republika připravila pro naše žáky program misePlus+ a akuPlus+. Děti se tak dozvěděly mnoho užitečných informací o elektrické energii a o možnostech šetření elektřinou. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  V pátek 29. listopadu žáci a učitelé naší školy ozdobili svými výrobky vánoční stromy na Náměstí. Fotky z akce si prohlédněte zde.

  Ve středu 13. listopadu nás navštívili herci Divadélka pro školy z Hradce Králové. Mladším žákům zahráli "Pohádky z našeho statku" a starším dětem pak představení s názvem "Divadelní učebnice aneb české divadlo 20. století". Fotky si můžete prohlédnout zde.

  Žáci a učitelé naší školy vystoupili se svým programem na akci Loučení se sluníčkem, které se uskutečnilo v pondělí 11. listopadu.

  Ve dnech 25 a 26. října 2013 proběhlo na hájence Šimperák soustředění tanečního a kytarového kroužku, kterým byla oficiálně zahájena činnost v tomto školním roce. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  Žáci a učitelé naší školy zazpívali českou státní hymnu a pásmo národních písní u příležitosti oslav 95. výročí vzniku samostatného Československa. Součástí akce, která se konala v pátek 25. října v parčíku na Bítovské ulici, bylo slavnostní obnovení památníku z roku 1946 a symbolické zasazení "Lípy osvobození". Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

  V neděli 13. října jsme na pláži Vranovské přehrady uspořádali již 16. ročník Vranovské drakiády. Vítr mohl být sice o něco silnější, ale všichni účastníci akce si užili nádherné slunečné odpoledne a mnohým z nich se nakonec podařilo i toho svého draka dostat na chvíli do vzduchu. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  Začíná další ročník soutěže ve sběru starého papíru a použitého textilu. Starý papír a použitý textil sbíráme za stejných podmínek jako loni – podzimní kolo do konce listopadu, jarní kolo od března do konce května. Svázané balíčky musí být označené těmito údaji: jméno, třída a hmotnost v kg. Zvážené a podepsané odevzdávejte panu školníkovi!! Z textilu se sbírá: veškeré oděvy pánské, dámské, dětské z nejrůznějších materiálů, obuv, povlečení. Vše musí být čisté a uložené v igelitových pytlích!!!

  V pondělí 2. září byl slavnostně zahájen školní rok 2013/2014. Několik fotografií si můžete prohlédnout  zde.

  V sobotu 31. srpna vystoupili členové kytarového kroužku na festivalu MUSICA SACRA, který se poprvé konal ve Vranově nad Dyjí. Několik fotografií z této akce si můžete prohlédnout  zde.

  Ve čtvrtek 27.6. jsme v tělocvičně naší školy slavnostně zakončili školní rok 2012/2013. Fotografie si prohlédněte zde.

  V pondělí 17. června za nádherného slunečného počasí vyrazili žáci 1.- 5. ročníku na výlet lodí na Bítov a zpět. Poděkování patří panu Ing. Muchovi, který celou akci sponzoroval. Fotografie si můžete prohlédnout  zde.

  V pátek 14.6. jsme zorganizovali pro naše žáky 3. ročník oblíbené akce Spaní ve škole. Táborák, kuličkiáda, diskotéka a stezka odvahy se vydařily, takže nic nebrání tomu, abychom se příští rok sešli znovu. Fotografie si prohlédněte zde.

  V úterý 4. června navštívili žáci 6. ročníku brněnské Technické muzeum a kasematy na Špilberku. Několik fotografií si můžete prohlédnout  zde.

  V pátek a v sobotu 31.5. a 1.6. pořádal kytarový a taneční kroužek ZŠ Vranov nad Dyjí závěrečné soustředění na hájence u rybníka Šimperák, které bylo odměnou za reprezentaci školy a celoroční práci. Několik fotografií si prohlédněte zde.

  Ve středu 29. května jsme uspořádali tradiční školní florbalový turnaj, kterého se zúčastnilo 22 žáků naší školy. Výsledky najdete zde, fotografie zde.

  Členové kytarového a tanečního kroužku společně s dalšími žáky a pedagogy vystoupili 11. května v Šafově a 12. května v Zámeckém hotelu ve Vranově nad Dyjí při příležitosti Dne matek. Několik fotografií si prohlédněte zde.

  V pátek 3. května jsme opět po roce měli možnost zhlédnout představení záchranné stanice dravců a sov Ikaros. Vzhledem k nepříznivému počasí se vše odehrálo v tělocvičně naší školy. K vidění byli draví ptáci a několik zajímavých exotických živočichů. Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

   Ve středu 24. dubna jsme pro naše žáky zorganizovali zájezd do Prahy na muzikál Kapka medu pro Verunku. Dále jsme se podívali na Staroměstské náměstí a slavný Orloj. Fotografie najdete zde.

   Členové tanečního a kytarového kroužku společně s dalšími žáky a pedagogy vystoupili v neděli 21. dubna se svým programem na akci Odpoledne ve Vratěníně. Reprezentovali tak nejen naši školu, ale tentokrát i Vranov nad Dyjí. Při této příležitostii se za velkého zájmu veřejnosti prezentovalo i dalších 8 obcí. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

   V úterý 16. dubna se konal na naší škole 3. ročník kuličkiády. Vítězi se tentokrát stali: Filip Durda, Jakub Jaklovský, Josef Vacula, Jan Souček, Tadeáš Müller, Tomáš Müller, Jan Havelka a Martin Havelka. Více informací najdete zde.

   V pátek 12. dubna vystoupili někteří naši žáci a učitelé se svým hudebním programem v Zámeckém hotelu při příležitosti Zahájení 80. rekreační sezony. Fotografie si prohlédněte zde.

   Ve středu 3. dubna proběhl na naší škole 2. ročník softtenisového turnaje. V mladší kategorii (1. - 3. ročník) zvítězil Filip Durda a ve starší (4. - 9. ročník) se z vítězství radoval stejně jako loni Martin Havelka. Podrobnosti najdete zde.

   Tradiční Velikonoční dílny jsme uspořádali ve čtvrtek 21. března. Návštěvníky akce čekalo malování a zdobení vajíček, tvorba velikonočních dekorací, které si potom mohli odnést domů. Fotografie si prohlédněte zde.

   Ve čtvrtek 21. března jsme se spálením Morany pokusili zahnat zimu. Doufejme, že se nám to alespoň částečně podařilo a jaro se snad brzy dostaví v plné síle. Fotky z akce najdete zde.

   Velkého úspěchu dosáhl žák 8. ročníku Martin Grund, který v soutěži mladých recitátorů "Dětská scéna" obsadil krásné 2. místo. Akce proběhla 6. března ve Znojmě.

   V úterý 21. února jsme uspořádali tradiční recitační soutěž, ve které letos zvítězili Natálie Hanáková, Klára Čechová, Hana Hanáková a Martin Grund. Celkové výsledky si můžete prohlédnout zde (foto zde).

   V úterý 29. ledna k nám zavítali členové skupiny historického šermu "Pernštejni" s představením "Obrazy z války třicetileté" . Fotografie z vystoupení si můžete prohlédnout zde.

   Na prvním letošním turnaji obsadili naši florbalisté po dvou porážkách a jednom vítězství 3. místo. Akce se uskutečnila 22. ledna v Šumné.

   Zápis do 1. ročníku pro školní rok 2013/2014 proběhl v sobotu 19. ledna 2013. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

   Ve středu 19. prosince vystoupili naši žáci a učitelé svým hudebním programem na akci Zpívání u vánočního stromu.

   Ve čtvrtek 13. prosince uspořádala naše škola tradiční Vánoční dílny. Více než padesát fotografií z této akce si můžete prohlédnout zde.

   Ve středu 5. prosince k nám do školy zavítal se svou nadílkou Mikuláš. Dorazil samozřejmě i s anděly a čerty. O tom, že se všichni nápadně podobali našim milým "deváťákům" se můžete přesvědčit zde.

   V pátek 30. listopadu jsme ozdobili vánoční stromky na náměstí. Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

   Někteří žáci a učitelé naší školy vystoupili v pátek 9. listopadu s krátkým kulturním programem na tradiční podzimní akci Loučení se sluníčkem. Foto zde.

   Ve středu 11. listopadu jsme se díky přednášce paní Raškové dozvěděli spoustu zajímavých informací o životě domorodých indiánských kmenů, které při letošní cestě do Peru osobně navštívila. Fotografie z akce najdete zde.

   Za příjemného podzimního počasí uspořádala naše škola v sobotu 13. října 2012  už 15. ročník Vranovské drakiády. Rozsáhlou fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

   V pátek 12. října se naše škola zapojila do projektu "72 hodin - Ruku na to!". Cílem bylo uspořádat během 72 hodin (od 12.10. do 14.10.) po celé České republice co nejvíce dílčích dobrovolnických prací. Šlo o pomoc ve zvelebování obcí. Naši žáci společně s učiteli sbírali odpadky, natírali ploty, hrabali listí ...  a výsledkem je dobrý pocit z dobře odvedené práce. Fotografie z akce najdete zde.

   V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové. Fotky z jejich představení najdete zde.

   Nový školní rok 2012/2013 byl slavnostně zahájen v pondělí 3. září. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

Zpět na hlavní stránku
 

  Archiv z let 2015 - 2017 najdete zde.

 

  Archiv z let 2012 - 2015 najdete zde.

 

  Archiv z let 2009 - 2012 najdete zde.

 

  Archiv z let 2006 - 2009 najdete zde.