Zpět na hlavní stránku 
 
  Archiv 2009 - 2012

   Ve čtvrtek 28. června jsme za přítomnosti významných představitelů obce a rodičů žáků 9. třídy slavnostně zakončili školní rok 2011/2012. Fotky  z akce najdete zde.

   Závěrečným školním turnajem, který se konal v úterý 12. června, jsme ukončili úspěšnou florbalovou sezonu. Zvítězilo družstvo Kočičáků ve složení Martin Havelka, Václav Raška a František Valášek.
  
Prvňáci a druháci si to ve stejný den rozdali v softtenisu. Zvítězila Hana Durdová, druhý byl Jan Havelka a třetí místo patří Lukáši Chaloupkovi. Několik fotek z obou akcí najdete zde.

   Vítězstvím našich florbalistů skončil turnaj žáků 1. - 4. ročníku, který tentokrát uspořádala naše škola 6. června. Za vranovské družstvo nastoupili bratři Pecinové, Vilém Raška, Tadeáš Müller a Jan Havelka. Fotky a výsledky z akce najdete zde.

   Ve čtvrtek 31. května byla za přítomnosti představitelů městyse Vranova slavnostně otevřena Zelená školní zahrada. S krátkým programem vystoupili žáci a učitelé naší školy. Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

   Naši florbalisté opět zvítězili na turnaji v Šumné, který byl odehrán 23. května. V prvním zápase porazili Pavlice 5:1 a ve druhém  Šumnou 12:2. Velkou zajímavostí bylo tentokrát složení našeho družstva, za něž nastoupily tři bratrské dvojice - Tadeáš a Tomáš Müllerovi, Radek a František Pecinovi a Vilém a Václav Raškovi.  Václav Raška byl znovu vyhlášen nejlepším hráčem. Fotky z akce najdete zde.

  Někteří žáci a učitelé naší školy vystoupili se svým programem u příležitosti Dne matek. Akce se konala 13. května ve školní jídelně v budově místní mateřské školy. Fotografie najdete zde.

  Ve čtvrtek 3. května proběhl na naší škole 2. ročník Vranovské kuličkiády. Vítězi se tentokrát staly Školní popelnice (H. Durdová, K. Jakešová, N. Hanáková a A. Piwowarcziková) a Gumoví medvídci (Kat. Čechová, B. Čermák, Pat. Trnka, M. Šuráňová). Fotografie a celkové pořadí družstev si můžete prohlédnout zde.

  Někteří vybraní žáci naší školy se zúčastnili akce s názvem "Vranov čte dětem", kde známé osobnosti Vranova nad Dyjí četli své oblíbené pohádky z dětství. Vše se uskutečnilo z pátku 30. března na sobotu 31. března v místní knihovně. Fotografie najdete zde.

  Ve čtvrtek 29. března uspořádala naše škola Velikonoční dílny, o které byl letos mimořádný zájem. Součástí akce byla i prodejní výstava s velikonoční tématikou. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

  Po dvou vítězných zápasech (5:3 s Šumnou a 14:0 s Pavlicemi) zvítězili naši florbalisté na turnaji v Šumné. Ten byl odehrán 28. března. Individuálního úspěchu dosáhl Václav Raška, který byl vyhlášen nejlepším hráčem. Dále naši školu úspěšně reprezentovali Tomáš Müller, Martin Havelka, František Pecina, Radek Pecina a Simon Šerák.

   Ve středu 21. března jsme se spálením Morany rozloučili se zimou a jarními písničkami přívítali dlouho očekávané jaro. Fotky z akce najdete zde.

  Ve čtvrtek 15. března se uskutečnil 1. ročník školního turnaje v softtenisu. Z vítězství se po napínavých bojích radoval Martin Havelka. Druhé místo obsadil Tomáš Müller a třetí skončil Václav Raška. Zde najdete výsledky a fotografie.

   Jana Hadenová a Martin Grund získali "čestné uznání poroty" v soutěži dětských recitátorů, která se uskutečnila 7. března ve Znojmě.

  Ve čtvrtek 8. března nás navštívili pracovníci záchranné stanice dravců a sov Ikaros, kteří naše žáky seznámili s několika zajímavými exotickými zvířaty. Několik fotografií z akce si můžete prohlédnout zde.

  Firma E-on Česká republika s.r.o. připravila 22. února pro naše žáky naučně zábavný program MisePlus, kde se děti měly možnost seznámit s mnoha užitečnými informacemi nejen o elektrické energii. Více o projektu najdete zde. Fotky si můžete prohlédnout zde.

  Někteří naši žáci a učitelé předvedli svá taneční a hudební vystoupení při příležitosti obecních oslav masopustu v Country Saloonu. Akce se konala v sobotu 18. února 2012. Několik menších fotografií si můžete prohlédnout zde.

  Školní kolo recitační soutěže proběhlo 14. února 2012. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Hana Durdová, Dominika Polívková a Martin Grund. Podrobnosti najdete zde.

  Stejně jako loni se někteří žáci naší školy zúčastnili týdenního lyžařského výcviku v beskydském středisku Horní Bečva. Akci organizovala od 28.1. do 3.2. ZŠ Vrbovec. Fotografie z hor si prohlédněte zde.

  V sobotu 21. ledna proběhl na naší škole zápis do 1. ročníku. Fotografie si můžete prohlédnout zde. Více informací zde.

   Po dvou výhrách a jedné prohře obsadili naši florbalisté druhé místo na turnaji v Šumné. Ten se odehrál 11. ledna. Zvítězilo družstvo domácích, třetí skončili Pavlice a čtvrtá příčka patří Blížkovicím. Několik fotografií najdete zde.

  V pátek 6. ledna u nás vystoupilo Divadélko pro školy s představeními Africká pohádka pro mladší diváky a Legenda V + W pro žáky druhého stupně. Necelou dvacítku fotografií z prvního vystoupení si můžete prohlédnout zde.

   Ve čtvrtek 15. prosince se konaly na naší škole Vánoční dílny. Více než 30 fotografií z akce si můžete prohlédnout zde.

  V úterý 6. prosince proběhlo školní kolo florbalového pětiboje, ve kterém zvítězil Martin Havelka, druhá příčka patří Simonu Šerákovi a o třetí místo se rozdělili Lumír Čermák a Václav Raška. Podrobnosti najdete zde.

   V pátek 25. listopadu jsme ozdobili vánoční stromky na Náměstí. Několik fotografií najdete zde.

  V pátek 11. listopadu se konala tradiční akce Loučení se sluníčkem, kde naši žáci a učitelé vystoupili s krátkým kulturním programem.

   V sobotu 8. října uspořádala naše škola na pláži Vranovské přehrady již 14. ročník Vranovské drakiády. Počasí bylo oproti minulému roku  jak se patří podzimní - chladné, deštivé, ale hlavně větrné. I proto se většině zúčastněných draků létalo výborně a jejich majitelé byli za svůj výkon náležitě oceněni. Přes dvacítku fotografií z akce si můžete prohlédnout zde.

  Nový školní rok 2011/2012 začal. Fotky ze slavnostního zahájení si můžete prohlédnout zde.

   Ve středu 29. června jsme v tělocvičně naší školy slavnostně zakončili školní rok 2010/2011. Fotky z akce najdete zde.

  V úterý 31. května byl odehrán školní florbalový turnaj, ve kterém zvítězilo družstvo Sardinek. Podrobnosti zde.

  Naši florbalisté obsadili 3. místo na posledním turnaji letošního ročníku Šumenské florbalové ligy.

  V neděli 8. května vystoupili naši žáci a učitelé u příležitosti Dne matek na Klatovce.

  Ve čtvrtek 14. dubna uspořádala naše škola Velikonoční dílny. Fotografie z akce najdete zde.

  V pondělí 11. dubna proběhl na naší škole 1. ročník Vranovské kuličkiády. Výsledky a fotografie z akce najdete zde.

  Žáci 6. a 7. ročníku naší školy se ve čtvrtek 24. března zúčastnili akce Národního parku Podyjí Čištění studánek. Fotografie najdete zde.

  V pondělí 21. března jsme se rozloučili se zimou, spálili Moranu a přivítali jaro. Několik fotografií z akce najdete zde.

  Čtrnáct žáků naší školy se v únoru zúčastnilo týdenního lyžařského výcviku v beskydském středisku Horní Bečva. Akci organizovala ZŠ Vrbovec. Fotografie najdete zde.

  Školní kolo recitační soutěže se uskutečnilo 15. února 2011. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Vilém Raška, Ema Pisková, Jana Hadenová a Veronika Jeřábková. Podrobnosti najdete zde.

  Zápis do 1. ročníku se konal v sobotu 15. ledna 2011. Několik fotografií najdete zde.

  Fotografie z Vánočních dílen, které naše škola uspořádala 16. prosince, si můžete prohlédnout zde.

  Naši žáci a učitelé vystoupili 11. listopadu se svým kulturním programem na již tradiční akci "Rozloučení se sluníčkem".

  Za takřka úplného bezvětří proběhl v sobotu 16. října 2010 již 13. ročník Vranovské drakiády. I přes nepříznivé podmínky se většině účastníků podařilo dostat svého draka do vzduchu. Přesvěčit se o tom můžete ve fotogalerii.

   Byl znovu zahájen i sběr vysloužilých elektrospotřebičů.
Sbírat nesmíme
: televizory, monitory, žárovky a baterie. Tento sběr bude ukončen 20. května 2011.

  Slavnostní zahájení školního roku 2010/2011 se uskutečnilo ve středu 1. září 2010. Fotky z akce najdete zde.

  V úterý 29. června se konalo v tělocvičně naší školy slavnostní zakončení školního roku 2009/10. Fotografie z této akce najdete zde.

  V pondělí 28. června jsme navštívili rakouské přátele ze školy ve vesničce Gaubitsch. Několik fotek si můžete prohlédnout zde.

  V červnu proběhla soutěž Malování na parkovišti. Fotografie najdete zde.

  Školní florbalový turnaj byl odehrán 31. května. V mladší kategorii zvítězili GLADIÁTOŘI a v kategorii 7. - 9. ročník byli nejúspěšnější BLACK KNIGHTS. Výsledky najdete zde. Fotky ve fotogalerii.

  Naši starší florbalisté odehráli 18. května poslední turnaj letošního ročníku Šumenské florbalové ligy. Přestože tentokrát neuspěli, patří jim celková druhá příčka.

  Někteří naši žáci a učitelé vystoupili v neděli 9. května u příležitosti Dne matek na Klatovce. Fotografie z akce najdete zde.

  Naši mladší florbalisté ukončili účinkování v letošním ročníku Šumenské florbalové ligy. Poslední turnaj odehráli v úterý 4. května v Šumné. Vzhledem ke skutečnosti, že byli jasně nejmladším družstvem soutěže, tak zatím hlavně sbírali cenné zkušenosti do dalších let. V  devíti zápasech nasbírali 2 body za remízy s družstvy Šumné a Blížkovic a nastříleli celkem 19 branek.

  Fotografie z pálení Morany a z Velikonočních dílen si můžete prohlédnout zde.

  Naši florbalisté si upevnili průběžné druhé místo, když druhý turnaj Šumenské florbalové ligy odehráli s velmi podobným výsledkem jako v lednu. Hrálo se 9. března v Blížkovicích.

  Školní kolo recitační soutěže proběhlo 10. února 2010. Vítězi jednotlivých kategorií se staly Klára Čechová, Markéta Šuráňová, Gabriela Zedeková a Tereza Pospíšilová. Podrobnosti najdete zde.

  Naši florbalisté odehráli 19. ledna v Blížkovicích první turnaj Šumenské florbalové ligy. Ve velmi improvizované sestavě zaznamenali jednu porážku a jedno vítězství a průběžně jim patří druhé místo.

  Fotografie z vánočních dílen, které se uskutečnily 16. prosince, najdete zde.

   Podzimní etapu sběru starého papíru jsme koncem listopadu uzavřeli, podařilo se nám nasbírat něco přes 4 000 kg. Na jaře, zřejmě v dubnu a květnu, bude probíhat 2. etapa této soutěže, která bude vyhodnocena na konci školního roku.
   Sběr elektrospotřebičů stále pokračuje, 3. ročník bude ukončen 10. května 2010. Po tomto datu již elektrospotřebiče do školy prosím nevozte, pokud se zapojíme do dalšího ročníku, včas budeme veřejnost informovat. V této souvislosti se musíme zmínit o jedné záležitosti: přestože jsme mnohokrát upozorňovali, že nesmíme sbírat elektrospotřebiče, které mají obrazovku, to znamená monitory a televizory, přesto se našli lidé, kteří nám před školu složili dokonce bez předchozího upozornění pana školníka monitory a nedávno zase televizor! Tímto jednáním bohužel naší škole nepomohou, naopak nám přidělávají zbytečné starosti! A to je politováníhodné. Byli bychom vděční, pokud se tak stalo omylem, kdyby si dotyční nežádoucí elektrospotřebiče zase odvezli. Těm, kteří celou akci pochopili a naší škole pomáhají, touto cestou děkujeme.

  Žáci šestého ročníku se 27. listopadu podíleli na výzdobě vánočního stromu. Fotky  zde.

  Naši žáci vystoupili 11. listopadu s několika písněmi na tradiční akci Pozdrav slunci. Dvě fotografie najdete zde.

  12. ročník drakiády uspořádala naše škola v sobotu 3. října  na pláži Vranovské přehrady. Fotky z akce si prohlédněte zde.
 
  Školní rok 2009/10 byl zahájen. Fotografie z prvního dne v naší škole najdete zde.
 
  II. pololetí školního roku 2008/09 bylo ukončeno v pátek 26. června 2009.
 
  Slavnostní zakončení školního roku 2008/2009 se uskutečnilo v tělocvičně naší školy. Za přítomnosti některých rodičů a jiných hostů zde byli vyhlášeni žáci, kterým se během uplynulých deseti měsíců dařilo jak při výuce, tak při různých soutěžích.  Jako každý rok jsme se při této příležitosti rozloučili s žáky 9. třídy. Fotky z akce najdete zde.
 
  V pondělí  1. června při příležitosti Mezinárodního dne dětí přichystali pedagogové našim žákům tzv. projektový den plný velmi zajímavých, různorodých a originálních činností. Fotogalerii  si prohlédněte zde.
 
  Ve čtvrtek 28. května nás opět po roce navštívili naši rakouští přátelé z vesničky Gaubitsch. Fotografie z návštěvy si můžete prohlédnout zde.
 
  V pondělí 25. května se konal závěrečný školní florbalový turnaj. Jak dopadlo ukončení celé úspěšné sezóny 2008/09, se dozvíte zde.
 
  V úterý 19. května se naši nejmladší žáci (1.-3.ročník) zúčastnili exkurze na Střední zdravotní škole ve Znojmě. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.
 
  Soutěž o nejlepšího florbalistu naší školy, která probíhala každé pondělí v  od 16. března do 18. května, už zná své vítěze. V nejmladší kategorii zvítězil Václav Raška, v kategorii 5. - 7. třída Petr Grund a mezi nejstaršími nasbíral nejvíce bodů Tomáš Havlík. Podrobnosti najdete  zde.
 
  V sobotu 16. května  nás někteří  naši žáci úspěšně reprezentovali v tradiční pěvecké soutěži Vranovský slavík. V nejmladší kategorii to byla Sandra Zpěváčková (1. místo), Kateřina Durajková (2. místo), Natálie Pospíšilová (3. místo) a v kategorii 6. - 9. třída Nikola Trnková, která obsadila 3. místo.
 
  V neděli 10. května vystoupili někteří naši  žáci se svými učiteli na Klatovce u příležitosti Dne matek. Několik fotografií najdete zde.
 

  Naši florbalisté se stali celkovými vítězi letošního ročníku Šumenské florbalové ligy, když v obou závěrečných turnajích obsadili 1. místo. Vše bylo završeno 30. března v Blížkovicích.

 

  V pátek 20. března jsme opět po roce spálili Moranu. Několik fotek z této akce si můžete prohlédnout zde.
 
  Byla odstartována soutěž o nejlepšího florbalistu naší školy. Bude probíhat každé pondělí v období od 16. března do 18. května 2009. Výsledky můžete průběžně sledovat zde.
 
  Žákyně 8. ročníku Tereza Pospíšilová uspěla v soutěži dětských recitátorů a recitačních kolektivů "Dětská scéna", která se uskutečnila 10. března ve Znojmě. Za pěkné čtvrté místo obdržela čestné uznání poroty. Soutěž uspořádal Dům dětí a mládeže Znojmo společně se Střediskem služeb školám Znojmo, Znojemskou besedou a Městským úřadem Znojmo - odborem školství a kultury.
 
  Fotografie s představení Renesance, které v naší škole předvedla skupina Slované 5. března, si můžete prohlédnout zde.
 
  Naši florbalisté úspěšně zahájili nový ročník Šumenské florbalové ligy dvěma turnaji, které byly odehrány 3. března v Blížkovicích. Po třech vítězstvích a jedné remíze jim zatím patří celkové 1. místo před družstvem Blížkovic 1.
 
  11. února proběhlo školní kolo Recitační soutěže. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Ema Pisková, Sandra Zpěváčková a Tomáš Stibora.
 
  Fotogalerii z Vánočních dílen (12.12.2008) najdete zde.
 
  Fotografie z Mikulášské nadílky na naší škole (5.12.2008) najdete zde.
 

  V listopadu byla ukončena první etapa ve sběru starého papíru, celkem se podařilo nasbírat čtyři a půl tuny. Děkujeme všem, kteří škole pomáhali. Starý papír shromažďujte i nadále, druhé kolo sběru proběhne na jaře.

 

  Pro žáky 9. třídy se uskutečnila zajímavá exkurze do Střední školy řemesel a služeb v Moravských Budějovicích a následně do firmy BAST s.r.o., kde žáci mohli přímo vidět uplatnění absolventů zmíněné školy a učiliště.

 
  Žáci naší školy připravili a  vydali pod vedením paní učitelky Kateřiny Ondrůjové první číslo školního časopisu v tomto školním roce. Prodává se za symbolickou cenu, aby byly pokryty náklady na papír a tisk.
 
  20. listopadu proběhla ve škole Slabikářová slavnost. Byl to velký svátek všech prvňáčků, v tento den je paní učitelka třídní Lenka Machová uvítala mezi „velké čtenáře“ před zraky rodičů i kamarádů. Děti vystoupily s velmi pěkným programem a poté byly paní učitelkou odměněny za zvládnutí Živé abecedy perníkovými medailemi s velikou jedničkou.
 

  Naše škola uspořádala již 11. ročník Vranovské drakiády. Vše se odehrálo 27. září  na pláži Vranovské přehrady. Fotky si můžete prohlédnout zde.

@@@

  Za úspěch ve sběru vysloužilých spotřebičů se naši žáci 19.9. zdarma zúčastnili zajímavého školního výletu, a to nejprve do zpracovatelského závodu Kovosteel ve Starém Městě u Uherského Hradiště (viz. foto na této straně), kde prožili zajímavý výukový program o třídění odpadu, potom se po areálu projeli barevným autovláčkem a shlédli město z rozhledny – majáku  - postaveným za areálem firmy. Poté následovala návštěva ZOO v Lešné. Žáci obdrželi také spoustu zajímavých dárků jak od fy. Kovosteel, tak i od sdružení Elektrowin, které celou zdařilou akci pořádalo. V projektu sběru vysloužilých elektrospotřebičů hodláme zase pokračovat a touto cestou prosíme občany, aby nadále elektrospotřebiče shromažďovali a po výzvě na jaře je dopravili nebo poslali do školy.

@@@

  Hned v září se naše škola přihlásila do ekologické soutěže ve sběru starého papíru. Soutěž bude mezitřídní. Na konci školního roku budou vyhlášeny první tři nejaktivnější třídy, které budou odměněny.
  Organizace soutěže:
První sběrové období – měsíc říjen 2008 ( popř. listopad – podle množství nasbíraného papíru), sběrové dny ve škole u pana školníka – pouze čtvrtky!!
Jedná se o netříděný odpad novin a časopisů svázaný vždy do balíku a zvážený. Knihy musí mít odstraněny tvrdé desky – ty se nesbírají. Karton se odevzdává zvlášť, rovněž poskládaný, svázaný a zvážený.
Přejeme všem třídám hodně úspěchů ve sběru a dětem, které se do sběru aktivně zapojí, předem děkujeme. Zároveň prosíme občany Vranova i okolí, aby při sběru škole pomohli a dětem případně starý papír shromažďovali a zároveň je na to upozornili.

@@@

  Dále upozorňujeme, že ekologická akce „sbíráme víčka od petlahví“ nadále pokračuje. (Sbíráme víčka pro firmu, která je taví a následně se z nich vyrábí zařízení pro dětská hřiště – skluzavky apod. Škola za to obdrží sponzorský dar nebo malou finanční výpomoc.) Všem občanům Vranova, kteří se již zapojili a intenzivně víčka do školy posílají, touto cestou děkujeme. Ostatní prosíme o zapojení se do této akce, každé množství poslané do školy je vítáno a je škoda, když víčka skončí v popelnicích.

@@@

  Školní rok 2008/2009 byl zahájen v pondělí 1. září. Fotky najdete zde.

 
Zpět na hlavní stránku
 

  Archiv z let 2015 - 2017 najdete zde.

 

  Archiv z let 2012 - 2015 najdete zde.

 

  Archiv z let 2009 - 2012 najdete zde.

 

  Archiv z let 2006 - 2009 najdete zde.