Zpět na hlavní stránku 
 
  Archiv 2006 - 2009
  II. pololetí školního roku 2008/09 bylo ukončeno v pátek 26. června 2009.
 
  Slavnostní zakončení školního roku 2008/2009 se uskutečnilo v tělocvičně naší školy. Za přítomnosti některých rodičů a jiných hostů zde byli vyhlášeni žáci, kterým se během uplynulých deseti měsíců dařilo jak při výuce, tak při různých soutěžích.  Jako každý rok jsme se při této příležitosti rozloučili s žáky 9. třídy. Fotky z akce najdete zde.
 
  V pondělí  1. června při příležitosti Mezinárodního dne dětí přichystali pedagogové našim žákům tzv. projektový den plný velmi zajímavých, různorodých a originálních činností. Fotogalerii  si prohlédněte zde.
 
  Ve čtvrtek 28. května nás opět po roce navštívili naši rakouští přátelé z vesničky Gaubitsch. Fotografie z návštěvy si můžete prohlédnout zde.
 
  V pondělí 25. května se konal závěrečný školní florbalový turnaj. Jak dopadlo ukončení celé úspěšné sezóny 2008/09, se dozvíte zde.
 
  V úterý 19. května se naši nejmladší žáci (1.-3.ročník) zúčastnili exkurze na Střední zdravotní škole ve Znojmě. Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.
 
  Soutěž o nejlepšího florbalistu naší školy, která probíhala každé pondělí v  od 16. března do 18. května, už zná své vítěze. V nejmladší kategorii zvítězil Václav Raška, v kategorii 5. - 7. třída Petr Grund a mezi nejstaršími nasbíral nejvíce bodů Tomáš Havlík. Podrobnosti najdete  zde.
 
  V sobotu 16. května  nás někteří  naši žáci úspěšně reprezentovali v tradiční pěvecké soutěži Vranovský slavík. V nejmladší kategorii to byla Sandra Zpěváčková (1. místo), Kateřina Durajková (2. místo), Natálie Pospíšilová (3. místo) a v kategorii 6. - 9. třída Nikola Trnková, která obsadila 3. místo.
 
  V neděli 10. května vystoupili někteří naši  žáci se svými učiteli na Klatovce u příležitosti Dne matek. Několik fotografií najdete zde.
 

  Naši florbalisté se stali celkovými vítězi letošního ročníku Šumenské florbalové ligy, když v obou závěrečných turnajích obsadili 1. místo. Vše bylo završeno 30. března v Blížkovicích. Více informací najdete zde.

 

  V pátek 20. března jsme opět po roce spálili Moranu. Několik fotek z této akce si můžete prohlédnout zde.
 
  Byla odstartována soutěž o nejlepšího florbalistu naší školy. Bude probíhat každé pondělí v období od 16. března do 18. května 2009. Výsledky můžete průběžně sledovat zde.
 
  Žákyně 8. ročníku Tereza Pospíšilová uspěla v soutěži dětských recitátorů a recitačních kolektivů "Dětská scéna", která se uskutečnila 10. března ve Znojmě. Za pěkné čtvrté místo obdržela čestné uznání poroty. Soutěž uspořádal Dům dětí a mládeže Znojmo společně se Střediskem služeb školám Znojmo, Znojemskou besedou a Městským úřadem Znojmo - odborem školství a kultury.
 
  Fotografie s představení Renesance, které v naší škole předvedla skupina Slované 5. března, si můžete prohlédnout zde.
 
  Naši florbalisté úspěšně zahájili nový ročník Šumenské florbalové ligy dvěma turnaji, které byly odehrány 3. března v Blížkovicích. Po třech vítězstvích a jedné remíze jim zatím patří celkové 1. místo před družstvem Blížkovic 1. Více informací najdete zde.
 
  11. února proběhlo školní kolo Recitační soutěže. Vítězi jednotlivých kategorií se stali Ema Pisková, Sandra Zpěváčková a Tomáš Stibora. Podrobné výsledky najdete zde a několik fotografií ve fotogalerii.
 
  Fotogalerii z Vánočních dílen (12.12.2008) najdete zde.
 
  Fotografie z Mikulášské nadílky na naší škole (5.12.2008) najdete zde.
 

  Aktuální příspěvek do Vranovského zpravodaje si můžete přečíst zde.

 

  V listopadu byla ukončena první etapa ve sběru starého papíru, celkem se podařilo nasbírat čtyři a půl tuny. Děkujeme všem, kteří škole pomáhali. Starý papír shromažďujte i nadále, druhé kolo sběru proběhne na jaře.

 

  Pro žáky 9. třídy se uskutečnila zajímavá exkurze do Střední školy řemesel a služeb v Moravských Budějovicích a následně do firmy BAST s.r.o., kde žáci mohli přímo vidět uplatnění absolventů zmíněné školy a učiliště.

 
  Žáci naší školy připravili a  vydali pod vedením paní učitelky Kateřiny Ondrůjové první číslo školního časopisu v tomto školním roce. Prodává se za symbolickou cenu, aby byly pokryty náklady na papír a tisk.
 
  20. listopadu proběhla ve škole Slabikářová slavnost. Byl to velký svátek všech prvňáčků, v tento den je paní učitelka třídní Lenka Machová uvítala mezi „velké čtenáře“ před zraky rodičů i kamarádů. Děti vystoupily s velmi pěkným programem a poté byly paní učitelkou odměněny za zvládnutí Živé abecedy perníkovými medailemi s velikou jedničkou.
 

  Naše škola uspořádala již 11. ročník Vranovské drakiády. Vše se odehrálo 27. září  na pláži Vranovské přehrady. Fotky si můžete prohlédnout zde.

@@@

  Za úspěch ve sběru vysloužilých spotřebičů se naši žáci 19.9. zdarma zúčastnili zajímavého školního výletu, a to nejprve do zpracovatelského závodu Kovosteel ve Starém Městě u Uherského Hradiště (viz. foto na této straně), kde prožili zajímavý výukový program o třídění odpadu, potom se po areálu projeli barevným autovláčkem a shlédli město z rozhledny – majáku  - postaveným za areálem firmy. Poté následovala návštěva ZOO v Lešné. Žáci obdrželi také spoustu zajímavých dárků jak od fy. Kovosteel, tak i od sdružení Elektrowin, které celou zdařilou akci pořádalo. V projektu sběru vysloužilých elektrospotřebičů hodláme zase pokračovat a touto cestou prosíme občany, aby nadále elektrospotřebiče shromažďovali a po výzvě na jaře je dopravili nebo poslali do školy.

@@@

  Hned v září se naše škola přihlásila do ekologické soutěže ve sběru starého papíru. Soutěž bude mezitřídní. Na konci školního roku budou vyhlášeny první tři nejaktivnější třídy, které budou odměněny.
  Organizace soutěže:
První sběrové období – měsíc říjen 2008 ( popř. listopad – podle množství nasbíraného papíru), sběrové dny ve škole u pana školníka – pouze čtvrtky!!
Jedná se o netříděný odpad novin a časopisů svázaný vždy do balíku a zvážený. Knihy musí mít odstraněny tvrdé desky – ty se nesbírají. Karton se odevzdává zvlášť, rovněž poskládaný, svázaný a zvážený.
Přejeme všem třídám hodně úspěchů ve sběru a dětem, které se do sběru aktivně zapojí, předem děkujeme. Zároveň prosíme občany Vranova i okolí, aby při sběru škole pomohli a dětem případně starý papír shromažďovali a zároveň je na to upozornili.

@@@

  Dále upozorňujeme, že ekologická akce „sbíráme víčka od petlahví“ nadále pokračuje. (Sbíráme víčka pro firmu, která je taví a následně se z nich vyrábí zařízení pro dětská hřiště – skluzavky apod. Škola za to obdrží sponzorský dar nebo malou finanční výpomoc.) Všem občanům Vranova, kteří se již zapojili a intenzivně víčka do školy posílají, touto cestou děkujeme. Ostatní prosíme o zapojení se do této akce, každé množství poslané do školy je vítáno a je škoda, když víčka skončí v popelnicích.

@@@

  Aktuální obsáhlý příspěvek pro Vranovský zpravodaj o činnosti naší školy si můžete přečíst  zde.

@@@

  Nabídku zájmových kroužků pro tento školní rok si prohlédněte zde.

@@@

  Školní rok 2008/2009 byl zahájen v pondělí 1. září. Fotky najdete zde.

@@@

  26. června byl v tělocvičně naší školy slavnostně ukončen školní rok 2007/2008. Fotky najdete zde.

@@@

  Přátelé z obce Gaubitsch nám 25. června 2008 oplatili naši návštěvu z konce května. Nejprve se vydali na prohlídku zámku, pak nám rakouské děti v naší tělocvičně předvedli ukázku ze svého muzikálu, následovala prezentace okolí Gaubitche a vše vyvrcholilo odpolední projížďkou lodí po Vranovské přehradě.
  Fotky si prohlédněte zde.

@@@

  „Ukliďme si svět“ – tak se nazýval celorepublikový ekologický soutěžní projekt, organizovaný kolektivním systémem ELEKTROWIN na podporu enviromentální a ekologické výchovy, do kterého se zapojila také ZŠ ve Vranově nad Dyjí. A pro školu to byl opravdu úspěch, neboť jsme se umístili na 2. místě v republice. 13. června jsme byli pozváni do Kongresového paláce v Praze k osobnímu převzetí cen. Získali jsme kromě drobných cen jednodenní výlet pro 30 žáků školy, který se uskuteční v září.

@@@

  29. května 2008 zavítali žáci převážně 1. stupně naší školy se svými učiteli a také se starostou Vranova nad Dyjí Lubomírem Vedrou na návštěvu do obce Gaubitsch nedaleko města Laa an der Thaya.  S tamní školou,  která má 55 dětí od 1. do 4. ročníku, jsme navázali kontakty v rámci projektu mezinárodní spolupráce. Program začal prezentací Vranova nad Dyjí na radnici obce Gaubitsch, kde jsme byli přivítáni tamním starostou Hubertem Kriegerem, místostarostou Franzem Poppem, žáky, učiteli a  ředitelem školy Johannem Grafem. Poté proběhly tvořivé dílny nejrůznějších výrobků ve smíšených českých a rakouských skupinkách dětí, během kterých navázaly neformální kontakty. Vše ukončily přátelské fotbalové zápasy mezi děvčaty a následně mezi chlapci.
 
Fotky najdete zde.

@@@

  Školní florbalový turnaj byl odehrán v pondělí 26. května 2008.
  Výsledky najdete 
zde. Fotky družstev ve fotogalerii.

@@@

  Soutěž o nejlepšího florbalistu naší školy, která probíhala od 17. března do 19. května 2008, už zná své vítěze. V kategorii mladších žáků (1. - 6. ročník) zvítězil Petr Grund. Mezi staršími (7. - 9. ročník) patří po zásluze 1. místo  Zbyňku Watzingerovi.
  Podrobné výsledky najdete 
zde.

@@@

  Naše škola se zapojila do projektu UKLIĎME SI SVĚT. Tento projekt je zaměřený na podporu ekologické výchovy – „ekologie v praxi“.
V čem spočívá:
Žáci školy postupně naplňují „sběrný koš“ vysloužilými elektrospotřebiči (tedy vším, co lze zapojit do el. zásuvky nebo je na baterie, např. pračky, el. sporáky, chladničky, mikrovlnky, žehličky, holící strojky, pily, vrtačky, sekačky atd.).
Nesbírají se spotřebiče, které mají obrazovku
!
Sběrné místo je na dvoře naší školy. Pokud povezete větší spotřebič, tak nám to prosím oznamte předem.

Akce
byla ukončena koncem května 2008.
Díky všem za pomoc!

@@@

  Školní florbalový turnaj se letos odehraje v pondělí  26.5.2008 od 15.30. Zúčastnit se může kdokoliv z naší školy, kdo sestaví alespoň tříčlenné družstvo. To může být chlapecké, dívčí, ale i smíšené. Každý tým si připraví svůj vlastní název. Přihlášky, které musí obsahovat název družstva, jména hráčů a jejich věk, přijímá p. uč. Durda do neděle 25. května. Srdečně zveme i všechny sportovní fanoušky.

@@@

  Fotky z Velikonočních dílen a Pálení Morany, si můžete prohlédnout zde.

@@@

   Symbolicky druhým místem zakončili naši florbalisté účinkování v letošním ročníku Šumenské florbalové ligy. Hrálo se 11. března v Šumné. Celkově po 4 odehraných turnajích jim patří druhá příčka za družstvem Blížkovic "1". Podrobnosti najdete zde.

@@@

   Nikola Tomanová, Ilona Pospíšilová, Tereza Pospíšilová a Nikola Šafránková zvítězily ve školní recitační soutěži, která proběhla 6. února. Podrobnosti najdete zde.

@@@

   Stejný výsledek jako v předcházejících dvou případech si přivezli naši florbalisté z turnaje Šumenské florbalové ligy, který se odehrál 15. ledna 2008 v Blížkovicích. V konkurenci čtyř družstev skončili druzí. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  Fotky z Vánočních dílen, které jsme uspořádali 20. prosince, si můžete prohlédnout zde.

@@@

  Stejný výsledek jako v listopadu přivezli naši florbalisté z prosincového turnaje v Šumné. Vše se odehrálo 11.12.2007. Po 2 vítězstvích a jedné porážce obsadili zasloužené 2. místo. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  V úterý 5. prosince 2007 zavítal do naší školy Mikuláš a spol. Fotogalerii si prohlédněte zde.

@@@

  Druhým místem odstartovali naši florbalisté účinkování v novém ročníku Šumenské florbalové ligy. První turnaj se odehrál v úterý 20. listopadu 2007 v Blížkovicích. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  Vaše náměty a připomínky nám můžete posílat přes elektronickou podatelnu (viz. červené pole v horní části našich stránek).

@@@

  Rozsáhlou fotogalerii z drakiády si prohlédněte zde.

@@@

  13. října 2007 se na pláži Vranovské přehrady uskutečnil jubilejní 10. ročník Vranovské drakiády.
  Více než příznivé počasí, skvělé výkony účastníků a jejich draků, chutné pohoštění, to vše pomohlo vytvořit příjemnou atmosféru celé akce.
  Několik fotografií si můžete prohlédnout zde.

@@@

  Školní rok 2007/2008 byl slavnostně zahájen 3. září.
  Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  Naši deváťáci se loučili
  Ve čtvrtek 28. června se v tělocvičně naší školy konalo slavnostní zakončení školního roku 2006/2007. Hlavním účelem tohoto setkání bylo rozloučení s žáky devátého ročníku za přítomnosti mladších spolužáků, učitelů, rodičů, ale i vedoucích představitelů Vranova.
  Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  (28.5.2007) V tradičním závěrečném školním florbalovém turnaji zvítězilo družstvo Elektráčků. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  V dlouhodobé individuální soutěži o nejlepšího florbalistu naší školy zvítězil po dramatickém souboji Dan Kudr před druhým Tomášem Altenburgerem a třetím Pavlem Kratochvílem. Rozhodlo o tom celkem devatenáct odehraných zápasů, které každý ze soutěžících odehrál vždy v jiném družstvu (ta se losovala vždy těsně před každým zápasem). Soutěž probíhala od 5. března do 21. května. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  V sobotu 19. května proběhlo slavnostní finále pěvecké soutěže Vranovský slavík. Zúčastnili se ho i někteří naši žáci. Nejúspěšněji si vedl žák devátého ročníku Daniel Kudr, který vyhrál nejen ve své věkové kategorii, ale stal se i celkovým vítězem celé soutěže.
  Další naši úspěšní účinkující: Iva Benešová (2. místo), Sandra Zpěváčková (3. místo) - obě v nejmladší kategorii. Vojtěch Jankůj (3. místo v kategorii "6. - 9.ročník ZŠ"). Školu úspěšně reprezentovala i paní učitelka Polláková, která společně s Alenou Jelínkovou vyhrála v kategorii "duet".
  Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  Už podruhé v krátkém čase se ve Vranově slavil Den matek. Tentokrát se vše odehrálo na nádvoří Pážecího domu v neděli 13. května a opět se na kulturním vystoupení podíleli někteří naši žáci.
  Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  Někteří naši žáci a učitelé vystoupili na kulturním představení, které se uskutečnilo při příležitosti Dne matek v neděli 6. května na Klatovce.
  Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  ZŠ Vranov nad Dyjí uspořádala pro všechny děti, rodiče i ostatní zájemce akci  Velikonoční dílny.
  Ta proběhla 29. března odpoledne. Všechny zúčastněné čekalo krátké vystoupení žáků 1. stupně, malování a zdobení vajíček, tvorba velikonočních dekorací a různých výrobků, které si potom mohli odnést domů.
  Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  Tak už to má Morana za sebou. Ve středu 21. března jsme ji spálili a poslali po proudu Dyje tam, kam po zásluze patří. Vzhledem k počasí, které tvrdošíjně naznačovalo, že je to "holka nezničitelná", si "děvenka" ani nic jiného nezasloužila.
 
Fotky z akce si prohlédněte zde.

@@@

  ZŠ Vranov nad Dyjí zve všechny děti, rodiče i ostatní zájemce na  Velikonoční dílny.
 Akce proběhne 29. března od 16 hodin ve škole.
 Čeká na vás krátké vystoupení žáků 1. stupně, malování a zdobení vajíček, tvorba velikonočních dekorací a různých výrobků, které si potom budete moci odnést domů.         -   Vstupné dobrovolné  -

@@@

  Fotografie vítězů recitační soutěže si prohlédněte zde.

@@@

  Od začátku března každé pondělí probíhá soutěž o nejlepšího florbalistu naší školy. Vše vyvrcholí na konci května, kdy v rámci tradičního závěrečného turnaje budou slavnostně vyhlášeni vítězové soutěže.
  Průběžné výsledky můžete sledovat 
zde.

@@@

  Naši florbalisté vyhráli závěrečný turnaj Šumenské florbalové ligy, který se odehrál 27. února v Blížkovicích. Celkově tak po třech odehraných turnajích skončili na prvním místě a obhájili vítězství z loňského ročníku.
  Skvělý výsledek korunovali prvním a třetím místem Tomáš Altenburger a Pavel Plucek v soutěži střelců.
  Podrobnosti najdete
zde.

@@@

  Výsledky recitační soutěže, která proběhla 5. února, najdete  zde.

@@@

  Fotky z převánočních akcí Vánoční dílny a Zpívání pod vánočním stromem najdete  zde.

@@@

  Na turnaji Šumenské florbalové ligy v Šumné, který byl odehrán v úterý 23. ledna, obsadili naši florbalisté druhé místo. Po dvou turnajích jsou i nadále na první příčce. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  Vítězstvím zahájili naši starší žáci florbalovou sezonu. Na turnaji Šumenské florbalové ligy v Blížkovicích, který proběhl 12. prosince, obsadili první místo, když všechny tři zápasy vyhráli a nastříleli celkem 31 branek. Podrobnosti najdete zde.

@@@

  Aktuální příspěvek do Vranovského zpravodaje si můžete přečíst zde.

@@@

  Ve fotogalerii přibyly fotky z tradičních akcí "Pozdrav Slunci" a "Posezení s důchodci". Pro vstup do fotogalerie klikněte  zde.

@@@

  Příspěvek do Vranovského zpravodaje č. 3/2006 si můžete přečíst zde.

@@@

  7. října odpoledne na pláži Vranovské přehrady proběhl už 9. ročník Vranovské drakiády. Po loňském bezvětří se na nás tentokrát usmálo štěstí a vítr opravdu foukal. Přestože ocenění vítězové byli pouze čtyři, nemusel být nikdo smutný, protože cenu nakonec získali všichni. Tou byli dráčci perníkoví, které pro nás připravila a nazdobila paní doktorka Texlová. Poděkování patří také panu A. Jelínkovi, který sponzoroval ceny pro vítěze. Největší odměnou pro děti ale určitě byl příjemně strávený den s rodiči, sourozenci i kamarády. S výsledky se můžete seznámit zde.

@@@

  Školní rok 2006/2007 byl slavnostně zahájen v pondělí 4. září.
  Složení učitelského sboru se nepatrně pozměnilo a seznámit se s ním můžete zde.

@@@

  Výroční zpráva za školní rok 2005/06 je uveřejněna na našich stránkách zde.

@@@

  Od října začnou na naší škole pracovat zájmové útvary, do kterých je možno se přihlásit během září, případně října.
 
  Nabídka zájmových útvarů:
 Florbal , volejbal  (Lubor Durda)       
 Flétna , dyslektický,  literární (Ivana Dobešová)                          
 Angličtina  (Miroslava Hammerová)
 Pěvecký, taneční  (Nataša  Polláková)  
 Počítačový   (Ilona Kocábová)        
 Dyslektický, konverzace v NJ  (Lenka Mohelská)                          
 Ruční práce – šití na stroji, matematika  (Martina Jedličková)               
 Flétna  (Dana  Bořilová)      
 Literárně - dramatický  (Zdeňka  Černošková)
 Rybářský
    (Miloš Nový)                   
                     

@@@

  15. června se na parkovišti pod zámkem uskutečnil již 7. ročník v jízdě zručnosti.
  Podrobnosti najdete zde.

@@@

  Školním florbalovým turnajem zakončili v pondělí 5. června naši florbalisté letošní úspěšnou sezonu.
  Podrobnosti najdete zde.

@@@

  Celkovým vítězstvím skončilo účinkování našich starších žáků v letošním ročníku Šumenské florbalové ligy, když ve všech 6 odehraných zápasech neztratili ani bod a svým soupeřům nastříleli dohromady 56 branek.
  Mladší žáci
obsadili celkové 2. místo.
  Úspěšné tažení našich florbalistů ještě ozdobil Gabriel Miklík prvním místem v soutěži střelců. Podobně si vedl i Pavel Kratochvíl, který v mladší kategorii skončil celkově druhý.
  Závěrečný turnaj Šumenské florbalové ligy se odehrál v sobotu 27. května v Lubnici.

  Více informací najdete zde.

@@@

 Definitivní rozloučení s „paní Zimou“
 V úterý 21. března jsme se konečně mohli rozloučit s „paní Zimou“.  Za nádherného slunečného počasí jsme spálili „MORANU“ a poslali ji po vodě pryč, abychom si mohli začít naplno užívat dlouho očekávaného jara.
 Fotky z akce si můžete prohlédnout zde.

 

 Soutěže
 Také letos naše škola zaznamenala úspěchy v soutěžích. Jana Krčálová, žákyně 9. ročníku, reprezentovala naši školu v olympiádě JČ, kde obsadila 11. místo na okrese. V okresní recitační soutěži  za své vystoupení získala čestné uznání.
 Kamila Hromadová (9. ročník) si dobře vedla v okresním kole dějepisné olympiády a v okresním kole recitační soutěže.
 Dne 23.3.2006 se zúčastnili žáci Karel Zedník (9. ročník) a Jaroslav Šuráň (7. ročník) zeměpisné olympiády. Jejich výsledky zveřejníme.
V dubnu letošního roku budeme mít bohaté zastoupení i ve výběrovém kole soutěže Vranovský slavík.

 

 Změny v učitelském sboru
 Od 1.1.2006 se změnilo složení učitelského sboru. Ředitel školy pan Miloš Nový odešel do důchodu a na mateřskou dovolenou nastoupila paní uč. Alena Hammerová.
 Na místo ředitelky školy nastoupila po konkurzním řízení  paní uč. Zdeňka Černošková. Zástupkyní byla jmenována paní uč. Nataša Polláková. Učitelský sbor se rozrostl o nové členy; paní uč. Petra Příhodová na naší škole bude vyučovat biologii a chemii na 2. stupni; dočasně vypomáhají  pan uč. Jiří Holeš (na 2. stupni) a na prvním stupni paní uč. Alena Klohnová.

 

 Zápis do 1. třídy
 V lednu letošního roku proběhl  zápis do 1. třídy, kterého se zúčastnilo 14 dětí. První třída tedy bude v příštím školním roce s největší pravděpodobností samostatná. V ostatních ročnících 1. stupně zůstává situace zatím nezměněna.

 
Zpět na hlavní stránku
 

  Archiv z let 2015 - 2017 najdete zde.

 

  Archiv z let 2012 - 2015 najdete zde.

 

  Archiv z let 2009 - 2012 najdete zde.

 

  Archiv z let 2006 - 2009 najdete zde.